Seneste Danmarksnyheder

Usædvanlig vejrkombination skaber høje vandstande langs Sønderjyllands østkyst

En uheldig kombination har givet flere sønderjyder langs østkysten våde fødder.

Flere steder har man målt høje vandstande, fordi vandet fra Østersøen har presset sig mod vest. Samtidig har den høje vandstand fået følgeskab af en kuling fra øst.

Det har givet høje vandstande hele vejen fra det sydligste Jylland og op til Lillebæltsbroen.

Det fortæller Anders Brandt, der er DR’s vejrvært.

– Selve vandstanden i det område er i sig selv ikke usædvanlig. Cirka én gang om vinteren oplever vi, at vandstanden på de kanter kommer op på en meters penge. Det usædvanlige er, at vi samtidig har en blæst fra øst, der yderligere forårsager to meter høje bølger langs kysten, siger Anders Brandt.

Værst har det i dag set ud i Haderslev, hvor vandstanden nåede 116 centimeter over daglig vande. Men området med det høje vand har også ramt Fyn.

Helt frem til fredag forventer vejrværten, at den sønderjyske østkyst vil have en vandstand, der ligger cirka en meter over normalen. Torsdag kan bølgerne faktisk komme op på tre meter omkring Flensborg Fjord og langs Als’ østkyst, siger Anders Brandt.

Læs mere om, hvad der har ført til det usædvanlige vejr i billedgalleriet her.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies