Seneste Danmarksnyheder

Ugen starter vådt og blæsende med risiko for skybrud

Mange vågner i dag til tørvejr, men der ligger en stor og vandfyldt koldfront og lurer, og den vil bevæge sig ind over hele landet i løbet af mandag.

– Fronten starter i nordvest, hvorefter den bevæger sig ind over resten af landet. Ud på eftermiddagen vil det meste af landet have regn, og i løbet af aftenen rammer det også Bornholm, siger DR’s vejrvært Nina Bendixen.

Og det er ikke små mængder regn, der er i vente, for DMI har udsendt et varsel om risiko for lokale skybrud, kraftig regn og torden over stort set hele landet mandag.

Store temperaturforskelle mandag

Det, der ifølge Nina Bendixen springer mest i øjnene ved dagens våde front, er den store forskel i temperaturer landet over.

I det nordvestlige Jylland, hvor fronten starter, vil man først på dagen have 17-20 grader, mens det i den sydlige del af Danmark kan blive helt op over 30 grader.

– I den sydlige del af landet vil man først på dagen opleve meget høje temperaturer, der kommer nede fra Europa, men efterhånden som fronten bevæger sig ind over landet fra nordvest, bliver varmen skubbet væk, og temperaturen over hele landet bliver udjævnet til omkring 20 grader, siger hun.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies