Seneste Danmarksnyheder

Trods regn, blæst og frost: Verdensmester SUP’er Danmark rundt

Når man skal have et interview med en travl sportsstjerne, så kan det ofte knibe med at finde plads i kalenderen til, hvornår der er tid til at sætte sig ned. Helt de samme udfordringer har den seksdobbelte verdensmester i stand up paddle Casper Steinfath ikke. Han både passer sin sport og sætter sig ned, når det er tid til et interview.

– Jeg sidder bogstavelig talt og holder øje med horisonten, bølgerne er 2,5 meter høje, så de skulle helst ikke vælte mig i, lyder det fra Casper Steinfath på en overraskende god og rolig telefonforbindelse ude i Vesterhavet. Der sidder han nemlig, på sit stand up paddlebræt. Og lige nu er der er ingen vindsus i mikrofonen, der afslører, at den 28-årige paddlesurfer må kæmpe med vindforhold af kuling-styrke mandag formiddag.

Han er på første del af sin Danmarksomsejling, en tur der giver ham 1400 kilometer mere erfaring med de danske farvande. Inklusive kuling, regn og nattefrost.

– Jeg er jo ikke ny i at lege på vandet, hvor man jagter vind og vejrforhold, men forleden, da jeg stod op, var det fandme koldt, og der skulle jeg lige sige til mig selv, hvad er det lige du har rodet dig ud i, siger han og griner.

Det rette vejr og sind

Turen begyndte i hans hjemstavn Klitmøller, og mandag formiddag er han ud for kysten cirka 10 kilometer fra Løkken. Med på brættet har han også telt, kogegrej – og en telefon, så han kan lave interviews med fødderne hvilene i Nordsøens seks grader varme vand.

– Jeg havde da håbet, at det flotte og rolige vejr fra marts ville fortsætte, eller med andre ord, slet ikke det, Vesterhavet disker med nu, fortæller han.

Når dagens omtrent 40 kilometer er padlet, sejler han mod land og overnatter der. Og derfra skal vejrudsigten gennemtrawles. Men det kræver mere end planlægning efter den. Sindet skal også være med. For at få den bedste sejlads kræver det nemlig, at man må jonglere med vejr og nattesøvn.

– Jeg er i princippet indstillet på at sejle i løbet af hele døgnet, og for eksempel i dag betød det meget for mig at komme tidligt på vandet, fordi jeg så kunne få den gode sydvestenvind, siger Casper Steinfath.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies