Seneste Danmarksnyheder

Tak til blæsevejret: Onsdag satte rekord for grøn strøm i Danmark

– Vi ser løbende rekorderne bliver slået, når der opstår situationer med gode vind- og vejrforhold. Det er et resultat af den måde, vi udbygger vores energiproduktion i Danmark, fortæller Jesper Kronborg Jensen og forklarer, at man har registreret målinger tilbage til 2009.

Det er dog ikke relevant at sammenligne, da i det forgangne 13 år er bygget markant flere vindmøller og solceller.

Overskydene strøm går til opvarmning

Onsdagens rekordhøst af strøm fra snurrende vindmøllevinger gavmere strøm, end vi brugte i Danmark. Faktisk blev der produceret 117 procent af vores elforbrug.

Og i en tid, hvor der er behov for at tænde for både varme og lys, kan den ekstra el også bruges andre steder, siger Jesper Kronborg Jensen.

– Vi ser generelt lavere priser i Danmark i situationer med meget produktion fra vedvarende energi (sol og vind, red.), og i tilfælde hvor prisen bliver særlig gunstig, så bliver strømmen brugt til opvarmning, for eksempel i fjernvarmesektoren i stedet for brændsler, siger han.

I år slog vi også rekorden for største produktion af grøn strøm alene fra solenergi. Det skete 24. juni og gav til sammenligning 14.554 MWh, mens året 2021 var det år, vi producerede mest solenergi nogensinde.

Tallene fra Energinet er baseret på en foreløbig måling, men Energinet siger, at alt tyder på, at tallene og derved rekorden holder.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies