Seneste Danmarksnyheder

Solrig april har kurs mod top 10: ‘Der er flere timer i solbanken’

Dagslængde og højtryk kan give topplacering

April startede ellers helt anderledes. Den første del af måneden gav os tre dage med en del regn, og det har bragt månedens total op på 35,3 millimeter. Ikke langt fra klimanormalen på 38,5 millimeter.

Men siden 9. april er det samlet kun blevet til 2,3 millimeter vand. Derved har solen haft himlen for sig selv, da højtrykket også har holdt skyerne borte.

– Vi har allerede nu fået mere sol, end vi plejer at få på en hel april måned, siger Louise Gade om månedens konto og konstaterer, at vi altså har passeret det normale niveau for april, der er 188 timer.

Mere venter dog, når man kigger på femdøgnsprognosen. Og med en dagslængde omkring 15 timer giver det os maksimalt 75 timer sol i den resterende del af april. Det kan vi smide oveni de 195, vi allerede har fået. Derfor kan april 2022 hypotetisk slå rekorden for den mest solrige april nogensinde. Den er på 273,7 timer og blev sat i 2019.

– Rekorden fra 2019 når vi trods alt ikke, men der er flere timer i solbanken, når vi kigger i prognoserne, siger Louise Gade.

Men en top 10 placering er ikke urealistisk. Den kræver 45 timers sol endnu. Får vi det, bliver det altså anden måned i træk, hvor solen har været bemærkelsesværdigt meget på himlen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies