Seneste Danmarksnyheder

Skybrud var historisk, da jernbane i Vestjylland skyllede væk

Et af danmarkshistoriens kraftigste skybrud

En stor del af de enorme nedbørsmængder er faldet på kort tid. Radaranalyserne fra DMI viser, at der faldt 53 millimeter regn på halv time, da regnvejret var kraftigst.

Det er så store mængder nedbør, at der er tale om mere end tredobbelt skybrud. Skybrud betegnes som mere end 15 millimeter regn på 30 minutter.

Derudover faldt nedbøren i en hel time med en intensitet, der svarer til dobbelt skybrud, og i to timer var der uafbrudt skybrud.

Det radarestimerede skybrud med 53 millimeter regn på 30 minutter skriver sig ind på de allerøverste pladser på listen over voldsomme skybrud i Danmark.

2. juli 2011 faldt der i Botanisk Have i København 64,8 millimeter på en halv time under det kraftigste registrerede skybrud i danmarkshistorien.

Skybruddet i Vestjylland den 26. august overgår det næstkraftigste registrerede skybrud, der gav 50,0 millimeter ved DMI på Østerbro i august 2014.

Minder om ekstremt skybrud ved Gråsten i 2007

Det ekstreme skybrud ved Kibæk og Sønder Felding vækker minder om et skybrud, der 20. august 2007 ramte området omkring Gråsten i Sønderjylland.

Dengang skyllede jorden ligeledes væk under en jernbanestrækning mellem Sønderborg og Gråsten, ligesom en del af hovedvejen mellem Gråsten og Sønderborg skyllede væk ved byen Adsbøl.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies