Seneste Danmarksnyheder

Sidste uge i oktober kan vi nå næsten 20 grader

Hvis der er ét aspekt af vejret i oktober, der fortjener særlig opmærksomhed i år, så må det være temperaturen, der retmæssigt skal sole sig i opmærksomheden. Og mon ikke den også kommer til at snuppe et par overskrifter den kommende uge.

Der er nemlig generelt en del varme ugen igennem, men særligt sidst på ugen venter der et lunt pust fra syd.

Det fortæller vejrvært Louise Gade fra DR Vejret.

– De seneste prognoser forudser, at vi får op mod 18 grader på fredag, siger hun indledningsvist i sit kig på ugens prognose.

Og faktisk starter ugen ganske lunt ud. Mandag morgen stod de fleste op til 12-13 grader, og søger du mod sydøst, har mandagen endnu mere at byde på.

– Det er mildt, ja nærmest varmt, oktober-vejr i øjeblikket. I de tidlige morgentimer mandag passerede en varmfront med regn landet. Og som navnet lægger op til, efterfølges en varmfront ofte af varmere luft, og det får vi i den grad at mærke i dag. Vi får op mellem 13 og 17 grader. Varmest bliver det længst mod sydøst – omkring Lolland Falster og Møn, siger hun.

Meget varm oktober

Det er faktisk meget få dage i oktober, der ikke har givet os minimum 15 grader. Indtil videre har der kun været fire dage, hvor nålen i termometeret ikke kunne svinge sig derop, og det kan også ses på månedens middeltemperatur.

Den ligger i skrivende stund på 11,3 og har faktisk været stigende de seneste dage. Det er usædvanligt, da årstiden normalt bringer køligere vejr, des længere mod vintermånederne vi kommer.

– Med tanke på, at vi er mere end halvvejs igennem efteråret, er det altså ret varmt. Tirsdag og onsdag vil temperaturerne toppe omkring 14-15 grader, men så kryber termometeret igen opad.

Det bliver dog ikke solen, vi kan takke for de lune vejrudsigter. Varmen kommer med vinden, mens himlen bliver præget af nuancer af grå, siger Louise Gade.

– Ulempen ved mildt efterårsvejr er dog, at det tit går hånd i hånd med overskyet vejr. Det kommer også til at gælde denne uge.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies