Seneste Danmarksnyheder

September blev den koldeste i syv år

Efter vi i flere år har haft helt sommerligt vejr i store dele af september, udmærkede den sig i år ved at blive koldere end normalt, og helt usædvanligt fik vi ikke så meget som en eneste sommerdag.

Det viser tal fra DMI, der foreløbigt har gjort september måned op.

Med en middeltemperatur på 13,2 grader blev september 0,4 grader koldere end normalt. Det gør september til den koldeste siden 2015, hvor middeltemperaturen ligeledes var 13,2 grader, og vi skal tilbage til 2013 for at finde en september, der har været koldere end i år.

Månedens højeste temperatur blev blot 23,8 grader. Dermed er det første gang i fem år, vi ikke oplever en sommerdag med temperaturer over 25 grader i september, der ofte viser sig med perioder med sommervejr.

Den højeste temperatur i en helt normal september er 25,3 grader.

Kolde nætter – med nattefrost

Den relativt kolde september udmærkede sig med nattefrost tre dage i træk, hvor temperaturen røg ned på -1,1 grader.

Og generelt var nætterne kolde. Gennemsnittet af de laveste temperaturer hen over måneden endte på 9,7 grader, der er det laveste middel af døgnets laveste temperaturer i ni år.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies