Seneste Danmarksnyheder

Prognoser forudser en varmere vinter end normalt

Det normale, der refereres til, dækker over perioden fra 1993 til 2016, hvor vi i Danmark i den periode havde en gennemsnitlig vintertemperatur på 1,7 grader.

Dermed kan vi ifølge sæsonprognosen se frem til en vinter, der vil give os en middeltemperaturer mellem 2,2 og 2,7 grader.

Det er lidt højere end den 30-årige klimanormal for en dansk vinter, der lyder på 2,0 grader.

Prognosen er i sagens natur behæftet med stor usikkerhed, og de otte prognosers bud på vintervejret dækker over store forskelle.

Ingen prognose har koldt vintervejr

Den europæiske model fra det engelske regnecenter ECMWF forudser en normal dansk vinter, mens den amerikanske model fra NCEP har en vintertemperatur på mellem en og to grader over det normale i Danmark.

Men en tendens er klar. Ingen af de otte sæsonprognoser forudser en kold vinter – hverken i Danmark eller i resten af Europa.

Selv om prognosen skulle vise sig at få ret, så dækker den forudsagte temperatur over store variationer hen over de tre vintermåneder. I en helt almindelig dansk vinter kommer der typisk perioder med koldt vejr og sne.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies