Seneste Danmarksnyheder

Nyd fredag og lørdag. For søndag kan blive rigtig, rigtig våd

Hvis du går ud og kigger op i himlen i weekenden, er der snart optræk til en fejde mellem den nordiske kulde og den spanske varme fra syd.

I de kommende dage vil den hede luft, som spanierne og franskmændene har haft de seneste dage, nærme sig Danmark. Og det kan betyde en ordentlig omgang regn, når varmen møder den kolde nordiske luft på søndag.

Frem til da venter der dog en fredag og en lørdag, som ser mere solrige ud. Det fortæller Mikael Jarnvig, der er meteorolog i DR.

– Fredag formiddag skinner solen i stort set hele landet, mens det allerede er skyet i Vestjylland. Det tæppe trækker sig mod øst og rammer Bornholm omkring klokken 21 fredag aften, siger han.

Tæppet med skyer kan indeholde en anelse regn, men det vil kun være smådryp, fortæller han.

Lørdag ser bedst ud

Lørdag forlader skyerne Danmark, og solen vender tilbage. Her kan temperaturerne nå omkring de 23 grader mod sydøst, mens termometret i den nordvestlige del af Jylland vil havne på de 15 til 18 grader.

Når lørdag aften nærmer sig, begynder det at gå løs. Varmen sydfra, der er på omkring de 30 grader, forsøger nemlig at presse sig op sydfra, men kulden fra nord står fast. Og det ser altså ud til at give en solid omgang regn flere steder.

– Skyerne kommer fra sydvest, og allerede ved midnat begynder det at regne rigtig mange steder. Der vil komme et massivt, men smalt bælte på cirka 100 kilometer, der strækker sig fra Sydvestjylland over Fyn og til Sjælland. Det vil bevæge sig på langs, og det kan betyde, at man sagtens kan få 12 timer med regn, siger Mikael Jarnvig.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies