Seneste Danmarksnyheder

Nyd den sidste sol og varme i weekenden. For vejrskifte rammer, mens Tour de France besøger Danmark

Sommersolen har for alvor varmet os i den seneste tid. Men det er snart slut.

Fredag, hvor de første Tour de France-ryttere bevæger sig ud på enkeltstarten i København, risikerer Danmark at blive ramt af byger, som kan gøre den 13 kilometer tur gennem hovedstaden til en våd omgang for rytterne.

Og regnvejret er startskuddet for, hvad der venter os vejrmæssigt næste uge.

For der er et vejrskifte på vej, fortæller meteorolog ved DR Vejret Søren Jacobsen, og temperaturerne kommer til at falde i næste uge, mens der også kommer regnbyger.

– Nu har vi i et stykke tid haft en strømning op fra syd med ret varm, men også ustabil luft. Nu begynder det hele at skifte, og vi får det, jeg kalder en vestenvindssommer, siger Søren Jacobsen.

I stedet for varm luft fra det kontinentale Europa, så slår vejret over, og luftmassen kommer fra et helt andet område.

– Strømningen er fra vest og nordvest, og det er en væsentlig køligere luftmasse, der kommer ned over os. Det gør, at der er en hel del regnbyger. Det bliver ikke så meget med tordenbyger, men det bliver køligere og med blæst fra vest. Det er en helt anden vejrtype, siger Søren Jacobsen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies