Seneste Danmarksnyheder

Ny rekord: Europa fik den varmeste sommer i over 140 år

Store dele af Europa oplevede en så usædvanligt varm sommer, at sommeren 2022 blev den varmeste, siden de første målinger blev foretaget i 1880.

Det oplyser den europæiske klimaovervågningstjeneste, Copernicus, efter temperaturdata for august er blevet analyseret.

Både august og sommeren slog rekord

Sommervarmen ramte især Frankrig, der oplevede den næstvarmeste sommer gennem tiderne, mens sommeren i England blev så varm, at den tangerede varmerekorden. Også i det nordøstlige Europa var sommeren usædvanlig varm. I Finland fik man den femtevarmeste sommer siden 1900.

I juli nåede temperaturen i England for første gang over 40 grader. Det samme skete i Hamborg, hvor temperaturen nåede 40,1 grader. Ikke tidligere har der været målt 40 grader så langt mod nord på det europæiske kontinent.

Samlet set betød det, at sommeren i Europa blev 1,34 grader varmere end klimanormalen for den 30-årige periode 1991-2020. Det var varmegrader, man ikke tidligere har set på det europæiske kontinent, og sommeren 2022 blev hele 0,4 grader varmere end den varmerekord, der blev sat sidste sommer.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies