Seneste Danmarksnyheder

Nu kommer kulden – i weekenden daler temperaturen og måske også hvide fnug

Mulighed for hvide fnug i luften

Det er usædvanligt med så varm en november. Alene det faktum, at vi endnu ikke har haft frost, er bemærkelsesværdigt.

En gennemgang af vejrdata siden 2005 viser, at vi kun fire gange har været så langt inde i måneden uden at have haft temperaturer på 0,0 grader eller lavere. Faktisk har vi haft lavere temperaturer i årets første sommermåned end november har budt på endnu.

Men det skal nok ændre sig denne uge, forklarer Thomas Mørk.

– Et højtryk har etableret sig over Central- og Nordskandinavien, hvor det holder stand resten af ugen, mens flere lavtryk bevæger sig ind mod de britiske øer. Mellem områderne med højtryk og lavtryk strømmer gradvist koldere luft frem mod Danmark fra øst og sydøst.

Vinden kommer til at sende kølig luft til os fra øst senere på ugen, og det ændrer det vejr, vi skal ud i, forklarer Thomas Mørk.

– Temperaturen falder til lidt under det normale for årstiden. Det vil sige dagtemperaturer på 2-5 grader og frost om natten flere steder.

Da der samtidig er mulighed for byger, kan der komme slud og tøsne hist og her fra fredag og hen over weekenden.

Weekenden giver mulighed for sol

Selvom de lave temperaturer giver hvid, vinterlig nedbør, så er der ikke udsigt i prognoserne til, at der kommer et hvidt landskab.

Vil man møde det, skal man enten krydse grænse mod syd, hvor der kan ligge et par centimeter sne i weekenden, og ellers ser vores skandinaviske naboer også ud til at få behov for vinterdæk i løbet af de kommende syv dage.

I stedet kan du muligvis nyde et andet særsyn på en ellers grå efterårshimmel.

– Lørdag og søndag kan der komme en smule sol, men ellers ser det fortsat ret skyet ud, siger meteorolog Thomas Mørk.

Det bliver dog også de dage, hvor du får størst behov for påklædning, der holder dig varm.

– Som prognoserne ser ud lige nu, bliver det koldest søndag og mandag, og så kan det meget vel blive en smule mildere igen herefter.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies