Seneste Danmarksnyheder

Nogle steder ligger der 17 centimeter sne: Og der er mere på vej

– Her ligger der søndag morgen 17 centimeter sne, fortæller meteorolog og vejrvært hos DR Vejret, Thomas Mørk.

Der kan være steder, hvor der ligger mere sne end de 17 centimeter sne, der er målt på Bornholm, da det er en punktmåling.

En tommelfingerregel er, at 1 millimeter nedbør giver en centimeter sne, men tøsne kan godt trykke sig mere sammen end frostsne.

Mere sne på vej

På Lolland, Falster og Sydsjælland er der også hvidt mange steder og på Møn kan der være faldet op til 10 centimeter sne og lokalt endnu mere, vurderer DR‘s vejrvært.

Selvom solen vil kigge frem flere steder i landet i løbet af søndagen, så vil meget af den sne der allerede er kommet, blive liggende.

– Det bliver rigtig flot, vinterligt mange steder i løbet af søndagen, siger Thomas Mørk, der også fortæller, at der er flere snebyger på vej og uddyber:

– I løbet af søndag aften og natten til mandag, vil et udbredt snevejr trække ned over Nordjylland, Østjylland, Nordsjælland og Fyn og det har potentiale til at lægge flere centimeter sne til den sne, der allerede er kommet.

De steder, der kommer mest sne, kan der falde omkring 10 centimeter sne. Det er mængder der har potentiale til at påvirke trafikken på vejene, mandag morgen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies