Seneste Danmarksnyheder

Nattefrosten spøger endnu, men snart er den væk

Den tørre luft gør dog også, at det hurtigt går den anden vej, så snart solen er på himlen. Det kan man tydeligt se på eftermiddagstemperaturen, der har været helt oppe på 19 grader i april.

– Solen er nu kommet så højt på himlen og varmer så længe, at den let får hævet temperaturen om dagen. Og når luften som sagt er meget tør, så har solen også meget lettere ved at få opvarmet den hurtigt.

Historisk koldt i Danmark

Det er ikke ualmindeligt, at der er så store kontraster i temperaturen på denne tid af året. Men kigger vi i historiebøgerne, så er det muligt at finde endnu større forskelle, end vi oplever nu. Det fortæller meteorolog Mikael Jarnvig.

– Vi har haft nattefrost i alle årets 12 måneder i Danmark. Det er godt nok meget længe siden, at der er sat kulderekorder i sommermånederne, og de fleste kulderekorder i sommerhalvåret er over 100 år gamle, siger han og peger på de forandringer, der er i klimaet.

– Det er simpelthen, fordi klimaet generelt opvarmes, og så bliver det mere og mere sjældent, at der forekommer kulderekorder.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies