Seneste Danmarksnyheder

Næste uge kan for første gang i år give os 20 grader

Store regionale forskelle

De seneste to måneder har vi nydt godt af solen, men den får ikke helt samme rolle den kommende uge. Der vil nemlig være flere skyer på himlen, som vil blokere for solen. Senere på ugen vil flere af skyerne sandsynligvis også give os en del af de 47 milimeter vand, som vi kan forvente os for maj.

Selvom næste uge bliver mere skyet, kan maj sagtens nå sit gennemsnitlige niveau med 236 timers sol. I næste uge vil der være stor forskel på, hvor man befinder sig i landet. Nogle termometre kan vise 20 grader, mens andre ikke vil runde samme varmegrad.

– Der vil være regionale forskelle på, hvor varmt det bliver. Det bliver nok i den sydlige eller centrale del af Jylland, hvor chancen er størst, siger Mikael Jarnvig.

I resten af landet kan vi fovente os mellem 12 og 18 grader, særligt langs kysterne vil det være køligere. Det skyldes, at vinden er kølet ned af havvandet, der er omtrent 10-11 grader varmt.

Det vil trække månedens middeltemperatur op. Den ligger lige nu på 8,6 grader, mens maj typisk ligger på over 11 grader.

Ustadig vejr følger senere

Udsigten til det lune vejr har ligget i prognoserne de seneste par dage, men der har konstant været udsving i, hvordan den kommende uges vejr vil udvikle sig. Sådan ser det stadig ud, men det ligner dog, at starten af ugen er det tidspunkt, hvor vi på nuværende tidspunkt har bedst odds for at ramme 20 grader. Det siger meteorolog Mikael Jarnvig.

– Fra tirsdag skifter vejrtypen til køligere vejr med regn af og til.

Og prognoserne giver os faktisk en del vand i slutningen af næste uge. Man kan dog med sikkerhed forvente, at det bogstaveligt talt vil falde på et tørt sted. Tørkeindekset er nemlig rekordhøjt for årstiden, og ligger lige nu på 9,7 på skalaen, der går til 10.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies