Seneste Danmarksnyheder

Marts laver rekord-hattrick og skriver dansk vejrhistorie

Tryk på marts

En del af forklaringen på de to rekorder er, at vejret var højtrykspræget i størstedelen af marts, og det sørgede for at holde fronter med skyer og regn væk fra Danmark.

Og højtrykket gav os den sidste af de tre rekorder. Lørdag 19. marts målte vi nemlig et lufttryk 1051,6 HPA på Djursland ved Tirstrup. Det er det højeste lufttryk, der er målt i Danmark i marts måned.

– Det er usædvanligt højt, indleder Mikael Jarnvig og forklarer, at det i virkeligheden er den tredje rekord, der har banet vejen for de to andre.

– I et højtryk er der generelt nedsynkning af luft, og det betyder, at skyerne går i opløsning.

Og udover den sidste del af marts, så var vejret nemlig højtrykspræget og gav rolige vindforhold og flere dage med 17 graders varme.

– Der har simpelthen ligget højtryk over os stort set hele måneden, og det er årsagen til, at vi har fået så meget sol og så lidt regn.

Ustadig april venter

Kigger vi den anden retning end bagud mod marts, så er det et helt andet billede, vi får af vejret. Den kommende tid bliver nemlig langt mere ustadig, og flere fronter kommer forbi.

– Det bliver mindre specielt, og meget mere normalt, siger Mikael Jarnvig med et smil og peger på, at det normale vejr inkluderer en regnvejr.

De næste par dage bliver tørre, men søndag kommer der byger flere steder, og mandag venter der regn til hele landet.

Faktisk giver prognosen omkring 15 millimeter nogle steder. Det vil sige, at vi på bare én dag kan få tre gange så meget regn, som vi fik i hele marts.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies