Seneste Danmarksnyheder

Maj måned blev den tørreste i 15 år

I store dele af maj har solen skinnet, mens regnen stort set er udeblevet. Maj måned blev en af de tørreste og mest solrige i dansk vejrhistorie.

Også foråret som helhed udmærkede sig med usædvanligt meget sol.

De fleste dage i maj var det tørvejr, og i blot fire dage i løbet af hele måneden faldt der mere end en millimeter regn på landsplan, og i alt blev det ifølge DMI til blot 14 millimeter regn mod normalt 47,3 millimeter.

Det gør maj måned i år til den, sjette tørreste siden målingerne begyndte i 1874, og det er, 15 år siden vi har haft en mere nedbørfattig maj, da der i 2008 faldt 13 millimeter regn.

Det er desuden den næstmest nedbørfattige maj siden den rekordtørre maj måned i 1959, hvor der på landsplan blot faldt 9 millimeter.

De 14 millimeter regn på landsplan i maj dækker over store regionale forskelle.

Den mest nedbørrige kommune blev Tønder med 29,6 mm, og den mest nedbørrige af DMI‘s nedbørstationer blev Rangstrup sydvest for Vojens, hvor der i løbet af maj faldt 42,1 millimeter. I øvrigt faldt en stor del af nedbøren i Rangstrup den 6. maj, da der i netop Rangstrup blev registeret månedens eneste skybrud.

Det står i skarp kontrast til Vordingborg Kommune, der er landets mest nedbørfattige i maj måned. Her faldt der blot 2,9 millimeter, og ved Neble på Møn blev der i løbet af hele måneden blot registreret 1,7 millimeter regn.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies