Seneste Danmarksnyheder

Klimaforandringer gør ekstrem tørke 20 gange så sandsynlig

Sommeren 2022 var ekstrem i forhold til varme og tørke. Store dele af den nordlige halvkugle og især det sydvestlige USA, Kina og Europa oplevede den værste tørke i årtier eller århundreder.

Det sydvestlige USA oplevede den værste tørke i 1200 år, Kinas længste flod, Yangtze, har aldrig haft mindre vand siden 1865, og to tredjedele af Europa oplevede den værste tørke i 500 år. Så udbredt tørke var praktisk talt umulig før industrialiseringen.

20 gange større risiko for tørke som i sommeren 2022

Ifølge et nyt studie fra World Weather Attribution, der foretager analyser af vejrbegivenheder, viser modelberegninger, at det kun kunne ske én gang på 400 år. Nu hvor den menneskeskabte opvarmning er oppe på 1,2 grader viser modellerne, at det sker én gang på 20 år.

Det vil sige, at risikoen for så udbredt tørke på den nordlige halvkugle nu er 20 gange større på grund af den global opvarmning. Hvis opvarmningen fortsætter, optræder den slags tørkesituationer oftere i fremtiden.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies