Seneste Danmarksnyheder

Ingen grund til at finde vinterjakken frem: Det lune efterårsvejr fortsætter

Du kan snildt tage den tynde jakke på, hvis du skal ud på en gå- eller løbetur de næste otte til ti dage. Det lune vejr ser nemlig ud til at fortsætte uden tegn på nattefrost, fortæller DR-meteorolog Mikael Jarnvig.

– Det bliver ved med at være mildt de næste par dage, som vil ligge over normalen. Så det bliver behagelige temperaturer på over de ti grader, siger Mikael Jarnvig.

Han fortæller, at middeltemperaturen for hele november normalt ligger på 5,5 grader. Foreløbigt har den denne november ligget på 10,8 grader.

For de første otte dage af november har gennemsnitstemperaturen faktisk været én grad varmere end normalen for oktober.

Skyldes placeringer af høj- og lavtryk

Det lune efterårsvejr skyldes placeringer af høj- og lavtryk. Over et længere stykke tid har højtrykkene ligget sydøst for Danmark, mens lavtrykkene har suset ind fra Atlanterhavet, men drejet mod nord op langs Island og Norge. Det fører til, at vi får lune vinde fra Biscayen, der er den franske vestkyst og spanske nordkyst.

Den situation ser ud til at fortsætte frem til fredag, hvor temperaturen kan ramme 13 til 14 grader. Derefter skifter vinden til en mere syd og sydøstlig retning, men temperaturerne vil stadig være lune for årstiden.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies