Seneste Danmarksnyheder

I weekenden kommer sommeren til landet

Selvom kalenderen i onsdags gik fra forår til sommer, så har der været en vis forsinkelse fra vejrets side. Men fra i dag begynder både temperatur, sol og himmel at bidrage til de sommerlige fornemmelser.

I weekenden vil et højtryk stabilisere vejret, siger meteorolog ved DR Vejret Anders Brandt.

– I dag får vi nogen steder 20 grader, og generelt kan de fleste få 17-19 grader. Dem der bliver snydt for de temperaturer, er sandsynligvis i Midtjylland, hvor et bælte af skyer tager solen. Ellers venter der nogen eller en del sol i eftermiddag og aften.

Weekenden giver sommer

Fra lørdag kommer vi dog til i langt højere grad at se temperaturer på danmarkskortet, der viser, at det er sommer. Både lørdag og søndag holder det tørt, og vi får en del sol.

– Det bliver op til 22 grader lørdag, de steder, hvor solen har mest plads. Men der vil også være skyer, så nogle steder, særligt langs Vestkysten, vil vi få 16 grader.

– Søndag er der masser af sol til os, så der er der nok flere steder endnu, der får lov at mærke 22 grader.

Weekenden igennem er vinden også rolig. Den kommer med en svag styrke fra vestlig og skiftende retninger.

Meteorologiske sommerdage må vente

Flere dage i den kommende uge ser temperaturen ud til at holde sig omkring 20 grader, men det højtryk, der i weekenden vil give os stabilt vejr, ser ud til at måtte vige pladsen for et lavtryk, der bevæger sig op fra sydvest.

Det betyder, at der er byger og regn mandag og tirsdag, og de perioder, hvor skyerne giver vand, vil temperaturen lokalt falde til omkring 15 grader.

Derfor ser det på nuværende tidspunkt ikke ud til, at vi har mulighed for at ramme 25 grader, ligesom vi gjorde det flere gange i starten af maj.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies