Et bud på, hvor varmerekorden bliver slået, hvis det sker, kunne være øst for Tønder, spår Søren Jacobsen.
– Sker det, så er det formentlig et sted i Syd- og Sønderjylland. Det er dernede, varmen kommer fra, siger han.
Det er varmen fra den hedebølge, der har ramt store dele af Europa, der nu også strømmer op til os i Danmark.
DMI (Danmarks Meteorologiske Institut) har også selv peget på vejrstationen i Store Jyndevad, som ligger øst for Tønder, som et godt bud.
Hedebølgen har blandt andet medført, at der blev sat engelsk varmerekord tirsdag, og mandag blev 64 regionale varmerekorder sat i Frankrig.
Der er flere krav, der gør sig gældende, før en temperaturrekord gælder, fortæller Søren Jacobsen.
– Når det gælder rekorder, så er det ikke en rekord, før det er godkendt af DMI. Det handler om, at man skal kigge på, om målingen ser repræsentativ ud for området.
– Når vi taler temperaturrekorder, så skal det være målt på et sted, som er godkendt af DMI. Termometeret skal stå i to meters højde, det skal stå over kortklippet græs, og det skal være velventileret og skærmet af fra direkte solstråler. Der er mange ting, der skal være opfyldt, siger Søren Jacobsen.
Det er dog ikke så vigtigt, hvor længe temperaturen er, i dette tilfælde, rekordhøj, før det kan opfattes som en rekord.
– Tidligere målte man måske temperatur én gang i timen, når der var en, der var ude for at kigge på termometeret. Så havde man selvfølgelig det, der hedder et maksimumtermometer, hvor man kunne se, hvor højt temperaturen havde været oppe i den mellemliggende periode.
– I dag aftaster vi temperatur kontinuerligt, og hvis der er en station, der har været oppe på 36,5 grader i et minuts penge, så bliver det en rekord. Det er jeg ret sikker på, siger Søren Jacobsen.