Seneste Danmarksnyheder

Hedebølgen er ovre – men mere varme venter

Varm og tør august

De næste dage til og med søndag vil der ifølge prognoserne falde mellem 10 og 22 millimeter i de sydlige egne, mens resten af landet ser ud til kun at få en håndfuld millimeter. Derved kommer vi til at kunne rykke lidt på tørkeindekset, der er kravlet højt op de seneste dage. Med de seneste dages dryppende skyer ligger det nu på 8,6, på skalaen, der løber til 10.

– Det er ikke så voldsomt, hvad der kommer de næste dage. Måske kan der være skybrud i øst fredag, men så er vi ovre den sandsynlighed, fordi den meget varme luftmasse, der har givet os de kraftige byger, er trukket væk. Ellers begynder der at komme ganske almindelig vestenvind ind over Danmark og ganske almindelige sommertemperaturer, siger Mikael Jarnvig.

– Når vi først er ovre vejret fredag, så kommer vejret nok ikke til at skabe overskrifter de næste fem døgn.

Efter weekenden venter der dog lidt mere varme, og generelt har den første del af august givet os mere varme, end vi ellers kan forvente af måneden. Middeltemperaturen er i skrivende stund på 18,2 grader, men klimanormalen ligger på 16,9 grader.

– I de næste fem døgn er vi nede på normalt dansk sommer-niveau, vi kommer nok først over 25 grader, når vi er henne ved tirsdag, siger Mikael Jarnvig.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies