Seneste Danmarksnyheder

Glohede julitemperaturer rammer Danmark: Flere steder kan termometret nærme sig 35 grader

Høje temperaturer strømmer lige nu fra Spanien og op gennem Europa. I morgen rammer de Danmark, og på onsdag kan det blive rekordvarmt for juli måned.

Her kan temperaturen komme op på 35 grader nogle steder i landet. Særligt skal midt- og vestjyderne være klar til at trække i sommertøjet.

Hvis vi kommer op på over 35 grader på onsdag, så skal vi mange år tilbage i vejrhistorien, siden det sidst er sket i juli måned, siger meteorolog ved DR Vejret Søren Jacobsen.

– Der findes kun tre eksempler på, at temperaturen har været over 35 grader i juli måned, og sidste gang var i 1948, hvor termometeret målte 35,1 grader.

Rekorden for juli måned var i 1941, hvor temperaturen målte 35,3 grader.

Høje temperaturer i hele Europa

Mange lande i Europa oplever ekstremt høje temperaturer lige nu, og i Danmark får vi kun et “svirp af halen,”, siger Søren Jacobsen.

– De ekstremt høje temperaturer bliver nemlig syd for grænsen, siger han.

– Men 35 grader i Danmark, det er altså ikke hverdagskost.

For selvom middeltemperaturen stiger i Europa på grund af den globale opvarmning, så er det vintermånederne, der trækker det store læs for temperaturstigningerne i Danmark, siger Søren Jacobsen.

– Middeltemperaturen stiger kun lidt juli og august, mens den i juni står næsten stille.

Det bliver da også en kort fornøjelse med de høje temperaturer i denne omgang, for allerede på torsdag kan vi sige goddag til vestenvinden igen og ca. 20 grader.

– Vi vender tilbage til dansk sommervejr, som vi kender det, siger Søren Jacobsen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies