Seneste Danmarksnyheder

Foråret 2022 er det solrigeste, vi nogensinde har målt

Der var spænding frem til det øjeblik, solen dykkede ned i horisonten mod vest; ville foråret 2022 blive det solrigeste forår, vi nogensinde havde målt? Efter solnedgang tirsdag aften kunne dagens timer tilføjes, og svaret blev et ja. Trioen marts, april og maj blev med 711,4 timer det mest solbeskinnede forår, vi har målt.

– Det er blevet mere solrigt i Danmark. I de seneste 30 år er der kommet 174 flere solskinstimer, og foråret er med 79 solskinstimer den årstid, hvor tilvæksten af solskinstimer har været størst, siger meteorolog ved DR Vejret Anders Brandt.

Forklaringen er delvist, at vi har haft lange perioder med stabilt højtryksvejr omkring Danmark. Det holder fronter og skyer væk fra os. Den tendens var dog størst i marts og april, mens maj faktisk giver os lidt færre timer med sol end normalen.

Solrigt Europa

Det er dog ikke kun i Danmark, at vi har fået mere sol, forklarer Anders Brandt. Udover den aktuelle placering af høj- og lavtryk, har vi nemlig også oplevet en markant ændring i Europa, hvor det de seneste 20-30 år blevet mere solrigt.

Siden 1980’erne er det gennemsnitlige antal af solskinstimer i Europa steget med næsten årlige 200 solskinstimer.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies