Seneste Danmarksnyheder

Første snevejr på Svalbard sender vejrskifte mod Danmark

Da indbyggerne i den lille by Longyearbyen på Svalbard tirsdag morgen stod op, var det til den første omgang sne, der er faldet på denne side af sommeren.

Dagen inden var fjeldene omkring byen begyndt at skifte farve, og det hvide dækken ligger nu flere centimeter tungt på den norske øgruppe. Samtidig er den stabile temperatur dykket i en retning, hvor sneen får lov at blive liggende. Faktisk er det kun enkelte steder langs kysterne på øgruppen, at termometeret akkurat kan vise et par plusgrader, ellers er der frost overalt.

Og selvsamme luft, som gav snevejr til de nordligste nordmænd, har i denne uge også skubbet de sidste rester af sensommeren helt ud af septembers vejrudsigter.

Det fortæller meteorolog ved DR Vejret Anders Brandt. Han har kigget prognoserne igennem og taget weekendens drop i temperatur og vejrskifte under lup og løbet prognosen baglæns. Og det viser, at vi snart får et koldt pust ned over os.

– Den her luft, der rullede ned over Svalbard, har kun kurs én vej, og det er mod syd og kan nå frem mod Danmark, siger Anders Brandt og fortsætter:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies