Seneste Danmarksnyheder

Ekstrem varme strømmer ind over Europa, og den kommer rekordtidligt

40 grader på en torsdag i det sydlige Frankrig kan virke som alt andet rigeligt, men faktisk steg temperaturerne i løbet af fredagen, fortæller Anders Brandt. Og det var ikke kun i Sydfrankrig, at temperaturerne var i den høje ende af skalaen.

– Fredag var temperaturerne endnu højere. I Frankrig nåede man 42 grader, i Spanien var der 43. I Valencia målte man 39 grader, og det er ny varmerekord i Valencia i juni. I Schweiz var man med 36 grader få tiendedele fra junirekord, siger han.

Anders Brandt forklarer, at det er et lavtryk ude i Atlanterhavet ud for Portugals kyst, der pumper varm luft fra Nordafrika op over det europæiske kontinent.

Prognosen er, at hedebølgen vil begynde at bevæge sig i løbet af weekenden, fortæller han.

– I dag kulminerer hedebølgen med 42 grader i Nordspanien og 43 i Sydfrankrig. Og så kommer det hele op mod Mellemeuropa. I løbet af lørdag og søndag bliver det 40 grader i Berlin, siger Anders Brandt.

I de nordlige spanske regioner Catalonien og Navarra er 1.100 hektar skov blevet raseret af brand i de seneste dage:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies