Seneste Danmarksnyheder

Ekspert: Oversvømmelser vil ligge som en truende risiko resten af vinterhalvåret

Et par uger, før vandstanden er normal

Når DMI’s afdeling for oversvømmelser og hydrologi kigger i de nyeste prognoser, vurderer den ikke, at der er risiko for nye oversvømmelser her og nu.

Alligevel går der formentlig et stykke tid, før vi er tilbage til normale tilstande:

– Der går nok en uge eller to, før vandstanden i vandløbene bliver normal igen, hvis ikke der kommer større nedbørsmængder. Men oversvømmelser på engområder, jord og marker kan stadig være der, fordi vandet kun langsomt kan bevæge sig ned gennem jordlagene og strømme videre tilbage i vandløbene, fordi jorden er så utrolig vandmættet, siger Emma Thomassen.

Normalt med oversvømmelser om vinteren

Selvom den seneste tids regn i den grad har sat dagsordenen, er oversvømmelser om vinteren faktisk ikke så sjældne. Oversvømmelser af dette omfang sker nemlig på landsplan cirka hvert 3. – 5. år.

– Det er selvfølgelig ekstraordinært for dem, der oplever oversvømmelserne lokalt, men ud fra en dansk kontekst, er det ikke så usædvanligt. Det er noget, vi oplever jævnligt i forskellig grad, fordi vores klima er skruet sådan sammen, at vi generelt har våde vintre, forklarer hydrolog Emma Thomassen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies