Seneste Danmarksnyheder

Det ustadige forårsvejr fortsætter

Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning, siger en gammel talemåde.

Men foråret er blevet en god forklaring på, at det er svært at ramme den rette påklædning til at forcere vejrets luner. Det kræver som minimum, at man er meget opdateret på vejrudsigten, og den har skiftende elementer i sig for tiden.

Og det fortsætter, siger Mikael Jarnvig, der er meteorolog ved DR Vejret.

– Det “rigtige” stabile forårsvejr ligger fortsat langt væk fra Danmark, nærmere betegnet i Spanien. Det vil prøve at kravle op til os med jævne mellemrum, men vil ikke lykkes at komme helt herop.

Kold marts, men lidt varme i vente

Temperaturen har allerede de første 15 dage af marts – og derved foråret – givet store sving. 13. marts nåede vi 12,6 graders varme, mens vi fire dage inden havde årets hidtil laveste temperaturmåling på -15,3 graders frost. Og det er generelt kulden, der har været mest bemærkelsesværdig ved måneden.

Og vi ligger fortsat med den kølig luft omkring os, siger Mikael Jarnvig.

– Den kolde luft ligger tungt over Nordatlanten og Nordskandinavien og sender kolde “pust” ned over os fra nordvest fra tid til anden. Så længe den slåskamp mellem forår og vinter står på, vil vi ikke få stabilt forårsvejr i Danmark, forklarer Mikael Jarnvig om, hvorfor det er så svært at få gang i det lune forår.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies