Seneste Danmarksnyheder

Aldrig været varmere i Danmark så sent på året: ‘Det er helt uhørt’

Han forklarer, at varmen kommer fra Mali, der ligger i den centrale del af Vestafrika, hvor den flyttede sig gennem Mauretanien over De Kanariske Øer og så hele vejen op til Danmark. Det er 3.700 kilometer på blot tre døgn.

Det var også noget, man mærkede hos vores naboer Tyskland i dag, der også havde det, som Anders Brandt kalder for en “helt usædvanlig sensommerdag” her i slutningen af oktober.

– I Hamborg var temperaturen oppe på 22,8 grader, mens man længere sydpå i Mülheim målte en temperatur på 28,7 grader, siger DR’s vejrvært.

Og de varme temperaturer fortsætter i Danmark over weekenden. Her kan man søndag vente op til 18 grader.

Men det er om at nyde det, ford selvom temperaturerne generelt er stigende, så er det en meget unik situation, hvad vi oplevede i dag.

– Da det her jo er en rekord for årstiden, så vil det være overraskende og bemærkelsesværdigt, hvis vi ser noget lignende i den nærmeste fremtid, forklarer Anders Brandt.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies