Seneste Danmarksnyheder

Zelenskyj på sjælden togtur til fronten: ‘Vi vil generobre alt’

I de seneste uger har han dog trodset de russiske tropper ved at tage til områder, hvor kampene har raset, blandt andet rejste han i maj til Kharkiv i Østukraine.

Og ifølge præsidenten udgør tropperne ved frontlinjen en afgørende mur, der beskytter landet mod Ruslands offensiv.

– Det er vigtigt, at I er i live. Så længe I lever, er der en stærk ukrainsk mur, der beskytter vores land, sagde den ukrainske leder til tropperne i Odesa ifølge BBC.

– Jeg vil gerne takke jer fra Ukraines folk, fra vores stat for det store arbejde, I udfører, for jeres upåklagelige tjeneste.

I Mykolajiv uddelte Zelenskyj medaljer til soldaterne og opfordrede dem til at “passe på Ukraine – det eneste, vi har. Og pas på jer selv – det er kun jer, der kan gøre det”.

Byen har længe været et centralt mål for de russiske styrker og har været udsat for kraftige raket- og artilleribombardementer.

Korn på dagsordenen

Optagelser fra præsidentens besøg, der er blevet lagt ud på Zelenskyjs officielle Telegram-kanal, viser blandt andet præsidenten stirre op på resterne af en ni etager høj regeringsbygning i Mykolajiv.

Bygningen blev ramt af et missil i slutningen af marts, der angiveligt kostede 37 mennesker livet.

I Odesa besøgte han en lejlighedsejendom, hvor otte mennesker, herunder en tre måneder gammel baby, blev dræbt af et russisk angreb tilbage i april.

I begge byer lagde han vejen forbi hospitaler, hvor han takkede personalet for deres arbejde og for at behandle patienterne, som de ville ”behandle deres egne familier,” skriver New York Times.

Se den ukrainske præsident besøge et hosital i Odesa:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies