Seneste Danmarksnyheder

Vestlige ledere talte til det ukrainske folk i deres nytårstaler: ‘Vi beundrer jer’

Sympatierklæringerne faldt på en aften, hvor russiske missiler igen regnede ned over det ukrainske folk. Nytårsaftensdag blev Ukraine ramt af over 20 missiler, og bare en halv time inde i det nye år måtte hovedstaden Kyiv forsvare sig mod nye angreb.

Den tyske kansler, Olaf Scholz, adresserede de vedvarende angreb i sin nytårstale.

– Vi sympatiserer med det ukrainske folk, som – selv på en dag som i dag – ikke har nogen fred fra russiske bomber og missiler, sagde han.

Scholz: Tyskland fortsætter støtten

Udover fordømmelse af krigen var der også anerkendelse til ukrainerne i de vestlige lederes nytårstaler.

– Fortællingen om året 2022 handler ikke kun om krig, sorg og bekymring, sagde Olaf Scholz.

Han fremhævede, at ukrainerne har holdt langt bedre stand mod Rusland, end russerne nok havde forestillet sig.

– Ukrainere har modigt forsvaret deres hjemland – også takket være vores hjælp. Og vi vil fortsætte med at støtte Ukraine, sagde den tyske kansler.

Hilsner til de ukrainske flygtninge

Også herhjemme fyldte Ukraine en hel del i dronningens nytårstale.

Dronning Margrethe indledte sin tale med at konstatere, at Ukraine 24. februar 2022 blev “overfaldet” af Rusland og dedikerede sin første hilsen i talen til ukrainske flygtninge i Danmark og hele den ukrainske folk.

– Mange ukrainere er kommet til Danmark efter krigsudbruddet, og danskerne har taget godt imod dem. Mange har åbnet deres hjem, arbejdsplads, fodboldklub – og deres hjerter. Når vi hjælper hinanden, tænder vi lys i mørket. Det er det mindste, vi kan gøre, sagde hun.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies