– Han er bare godt castet. Selv i Vesten pirrer fortællingen om ham, hvor vi taler om, hvor stor skade han kan gøre som præsident for en af verdens stormagter. Men i mine øjne er han vægelsindet og har svært ved at træffe vigtige beslutninger.
Ifølge ham møder Putin ikke så ofte ind på Kreml, men trækker i stedet stikket og vælger at residere på et af sine paladser.
– For manden har det med at forsvinde og være væk i flere dage, siger Jens Worning Sørensen.
– Når krigen går dårligt, folk flygter ud af landet, så burde han stå på broen. I stedet forsvinder han nærmest, og på den måde er han meget mere introvert, end myten siger, fortæller Jens Worning Sørensen.
En anden årsag til, at det ifølge ham også er på tide, at Putin trækker sig, skal findes helt tilbage, inden Putin blev præsident.
Mens Berlinmuren slog revner, var Putin KGB-agent i den tyske by Dresden. Her går fortællingen, at Putin bad Moskva om ordrer på, hvordan han skulle reagere, da DDR var ved at bryde sammen. Men Moskva svarede ikke.
– Det traume sidder stadig tungt i ham. Det var også en af grundene til, at han som præsident i 00’erne åbnede op, så borgerne i Rusland kunne stille spørgsmål direkte til ham på tv. Igen for at vise, at han var en mand af folket.
– Men svarer Putin og Moskva i dag, hvis soldaterne på vej til Ukraine ringer? Svarer han, hvis de russere, der er flygtet, ringer? Svaret er nej, og derfor er hans tid forbi. Desværre står den nye generation med en lortearv på grund af Putin og dermed også en meget vanskelig opgave, konkluderer Jens Worning Sørensen.