Seneste Danmarksnyheder

‘Verden har mistet en kolossal leder’: Reaktionerne vælter ind efter Mikhail Gorbatjovs død

– Gorbatjov var en mand med usædvanlige visioner. Da han kom til magten, havde Den Kolde Krig varet i næsten 40 år, kommunismen i længere tid, og det havde ødelæggende konsekvenser. Men Gorbatjov var modig nok til at omfavne demokratiske reformer og atomnedrustning.

Det var handlinger fra en sjælden set leder – én med evnen til at se, at en anden fremtid var mulig og med modet til at risikere hans karriere for at opnå det. Resultatet var en mere sikker verden og mere frihed til millioner af mennesker.

Selv efter han forlod den russiske regering, var han stadig dybt engageret. Det oplevede jeg selv, da han besøgte Det Hvide Hus i 2009, og vi snakkede længe om vores landes indsatser for at nedruste vores lagre af atomvåben.

Jeg og min familie sender vores dybeste kondolencer til hans familie, venner og folk overalt, der har haft gavn af hans tro på en bedre verden.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies