Seneste Danmarksnyheder

Ved midnat lukkede den finske grænse for russere: Sidste mand nåede Finland på cykel

Vil ikke i krig

YLE har været til stede ved grænsen siden den russiske mobilisering blev annonceret og har talt med flere russiske mænd, der bekræfter, at de forlader landet for ikke at skulle i krig.

– Først var jeg i tvivl, om jeg overhovedet ville forlade Rusland, men mobiliseringen overbeviste mig om, at det var på tide. Jeg har slægtninge i Ukraine, så jeg kan ikke tage dertil for at gå i krig mod dem, lyder det fra Matvej, umiddelbart efter han krydsede grænsen mellem de to lande tidligere på ugen.

Russiske medier har anslået, at mindst 260.000 russere har forladt landet efter Putins udmelding om, at flere vil blive sendt til fronten i Ukraine. Tallet er svært at verificere, men mange af Ruslands nabolande melder om en markant stigning i antallet af russere, der krydser grænsen til landene.

En anden russisk mand kommer med nogenlunde samme begrundelse som Matvej.

– Det er på grund af krigen. Jeg er bange for at blive sendt i krig. Jeg ønsker ikke at deltage i den, så jeg besluttede mig for at tage afsted.

Se Matvej forklare, hvorfor han er taget til Finland i videoen.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies