Seneste Danmarksnyheder

Varmecheck og prisloft for gas og el: Sådan forsøger andre lande at tæmme de stride energipriser

Italien er hårdt ramt af prisstigninger, da meget af deres gas stammer fra Rusland. Landets energimyndighed, Arera, har advaret om, at priserne til oktober kan være steget med 100 procent i forhold til oktober 2021.

Den italienske regering er i gang med at kigge på flere tiltag. Blandt andet arbejdes der på at reducere indendørstemperaturerne med to grader om vinteren og gadebelysningen med 40 procent. Der arbejdes også på at forlænge brugen af kulkraftværker, og så er virksomhederne blevet advaret om, at de midlertidigt kan blive nødt til at stoppe deres produktion.

Desuden fortæller Matteo Salvini, leder af højrefløjspartiet Lega, som kan vinde valget senere i september, at der kan komme rationeringer på el og gas, hvis priserne ikke falder.

Rationeringer kan også være noget, andre lande bliver nødt til at indføre, siger Lena Kitzing.

– Selvom vi ikke håber på, der kommer rationeringer, så er det noget, vi skal være forberedt på, kan komme. Det vigtige er, at vi koordinerer det i EU, så alle lande samarbejder og hjælper hinanden. Hvis de forskellige lande ikke samarbejder, risikerer vi at modarbejde hinanden, og så kan problemet blive værre, siger Lena Kitzing.

Hun fortæller, at EU i øjeblikket for eksempel arbejder på, at medlemslandene indfører en kompensationsordning til virksomheder, der vælger at sætte deres energiforbrug ned på de tidspunkter af dagen, hvis priserne er højest.

Den italienske regering har allerede indgået aftaler med Algeriet for at få adgang til mere gas.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies