Seneste Danmarksnyheder

USA’s højesteret: Fyret fodboldtræner måtte gerne bede til Gud på banen

Træner Joe Kennedy var i sin gode ret, da han knælede og bad til Gud på midterlinjen af banen, efter hans elever fra Bremerton High School i delstaten Washington havde spillet kamp i amerikansk fodbold.

Det har USA’s konservative flertal af højesteretsdommere afgjort.

Seks ud af ni højesteretsdommere mener altså, at træneres ret til at bede til Gud midt på banen var beskyttet af landets forfatning – og at bønnen ikke er en krænkelse af adskillelsen mellem kirke og stat.

– Nu kan jeg ånde lettet op. Det hårdeste er overstået, siger Joe Kennedy.

Det er tredje gang på otte uger, at domstolen har afsagt dom mod offentlige myndigheder, hvis beslutninger blev truffet for at undgå at overtræde den amerikanske forfatnings første ændringsforbud mod statslig støtte til en specifik religion – kendt som “etableringsklausulen”.

En form for diskrimination

Domstolens afgørelse har vakt bekymring hos visse kritikere, som frygter, at den er med til at udhule adskillelsen af kirke og stat, som er en del af den amerikanske forfatning. Det skriver blandt andre Reuters.

– Domstolen har åbnet en helt ny dør til, hvad lærere, trænere og myndighedspersoner må gøre, når det kommer til at prædike for børn, mener Nick Little, som er juridisk direktør i organisationen Center for Inquiry, der arbejder for at fremme sekularisme og videnskab.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies