Seneste Danmarksnyheder

USA venter på et resultat – midtvejsvalget er mere tæt end ventet

I øjeblikket kigger alle på delstaterne Arizona, Nevada, Wsiconsin og Georgia, hvor der endnu ikke foreligger et resultat af valgene til Senatet. Alle steder var meningsmålingerne helt lige før valget.

Et muligt scenarie er, at det hele bliver afgjort i Georgia. Her foreskriver den lokale valglov, at vinderen skal have over 50 procent af stemmerne – ellers skal vælgerne ud i en anden valgrunde i december.

I Repræsentanternes Hus ser det bedre ud for Republikanerne, men også her er valget tættere, end meningsmålingerne spåede.

Aktuelt har Republikanerne taget tre af de pladser fra Demokraterne, som de behøver for at få flertal. Det gør Republikanerne til favoritter, men der bliver stadig talt stemmer rundtomkring, og valget er ikke afgjort endnu, siger AP.

Ingen rød bølge

Før midtvejsvalget havde Republikanerne håbet, at en “rød bølge” – deres partifarve er rød – ville skylle ind over Kongressen i Washington DC.

– Men der har ikke været nogen rød bølge indtil videre. Det er måske kommet lidt bag på folk, der har læst aviser og fulgt med i medierne de seneste uger, siger USA-korrespondent Steffen Kretz og tilføjer:

– Det ser meget mere lige ud, end vi egentlig havde troet. Kandidater fra det demokratiske parti, der har været truet af republikanere, er ikke blevet skyllet ind på stranden af en rød bølge, siger Steffen Kretz.

Hvorfor er midtvejsvalget så vigtigt. Få forklaringen i vores story:

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies