Seneste Danmarksnyheder

USA: Iranske droneinstruktører hjælper russiske soldater

Tilbage i juli advarede det amerikanske forsvarsministerium om, at Iran havde planer om at levere våbenbærende droner til Rusland.

Ifølge de amerikanske kilder, der har talt med New York Times på betingelsen af anonymitet, var de første operationer med dronerne fejlslagne på grund af de russiske soldaters dårlige håndtering.

Oprindeligt var det meningen, at Rusland ville sende soldater til Iran for at blive trænet. Men problemerne med at håndtere dronerne blev ved, så derfor foreslog Iran at sende instruktører til Krim-halvøen, fortæller kilderne.

Aftalte flere leverancer 6. oktober

Men nyhedsbureauet Reuters kunne i går fortælle, på baggrund af interviews med flere iranske embedsmænd og diplomater, at der den 6. oktober blev indgået en aftale mellem Iran og Rusland om at levere yderligere droner samt kortrækkende missiler.

– Russerne bad om flere droner og iranske missiler, der var mere præcise, fortæller en af kilderne, hvilket en unavngiven vestlig diplomat bekræfter.

Ifølge kilderne var det blandt andet den iranske første-vicepræsident Mohammad Mokhber, der deltog i mødet.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies