Seneste Danmarksnyheder

Ukrainske efterforskere finder fire torturkamre i Kherson: Tortur med strøm ‘har en helt særlig lyd’

– Efterforskere har allerede dokumenteret flere end 400 russiske krigsforbrydelser. Ligene fra både civile og militært personel bliver fundet. I Kherson-regionen har den russiske hær efterladt samme grusomheder som i de andre regioner af vores land, man har været i, sagde præsident Zelenskyj efter Ruslands tilbagetrækning fra Kherson for knap et par uger siden.

‘En helt særlig lyd’

Da Ukraine tilbageerobrede Kyiv-forstaden Butja i begyndelsen af april, vågnede verden op til gruopvækkende billeder af civile, der var blevet dræbt på makaber vis, og lig, der lå spredt i gaderne.

Med fundene i Kherson de seneste uger ligner det et mønster i den russiske krigsførelse, at der begås krigsforbrydelser og overgrebcivile, de steder hvor den russiske hær kommer frem.

En indbygger i Kherson, den 49-årige Anzhela Slobodian, fortæller til BBC, hvordan hun i mere end en måned blev udsat for psykologisk tortur og holdt fanget af russerne i en lille celle med fire andre kvinder.

Rusland har gentagende gange afvist alle anklager om krigsforbrydelser.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies