Seneste Danmarksnyheder

Ukraines ambassade i København har modtaget blodig pakke: “Spild ikke jeres tid og penge på frimærker”

Brevbomber i Spanien

I sidste uge eksploderede en brevbombe ved den ukrainske ambassade i Madrid. Den gik af i baghaven, og en sikkerhedsvagt på ambassaden kom lettere til skade.

Det var én af i alt seks brevbomber, som er blevet sendt den seneste tid i Spanien, blandt andet til landet premierminister Pedro Sanchez og den amerikanske ambassade.

Spanske myndigheder efterforsker nu sagen om en mulig terrorhandling, og så sent som i går rapporterede nyhedsbureauet Reuters, at spansk politi havde opsnappet yderligere tre breve med dyreøjne, som var adresseret til Ukraines ambassade i Madrid og konsulaterne i Barcelona og Malaga.

Det ukrainske udenrigsministeriums talsmand, Oleg Nikolenko, sagde i går, at der nu er 21 sager fordelt på 12 lande. Nu kan Danmark og Rumænien også slutte sig til gruppen.

Den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, har beordret sikkerheden ved landets ambassader og konsulater skærpet, og Ukraine har opfordret udenlandske regeringer til at garantere beskyttelsen af landets ambassader og konsulater i udlandet.

Det er blandt andet Ungarn, Holland, Polen Kroatin, Østrig og Italien, som også har modtaget de blodige pakker med dyreøjne.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies