Seneste Danmarksnyheder

Ukrainere flygter, efter Rusland igen angriber Kherson

– Vi har kun sjældent adgang til el og vand. Det kommer indimellem i korte øjeblik, inden det igen forsvinder på grund af bombardementerne. Det er meget uhyggeligt om natten. Vi har dog stadig gas, så vi kan holde os varme, siger indbyggeren Larysa Revtova til BBC.

Flere af indbyggerne i Kherson har dog valgt at blive i byen, selvom de lokale myndigheder flere gange har bedt dem om at forlade byen.

Parterne er begyndt at tale om fredsforhandlinger

Bombardementerne kommer samtidig med, at begge parter ellers er begyndt at bruge ordet “fredsforhandlinger”.

På ukrainsk side har landets præsident, Volodymyr Zelenskyj, fremlagt ti punkter, som skal føre til fred mellem Rusland og Ukraine. Blandt andet skal alle annekterede områder tilbage til Ukraine.

Modsat har Kremls talsperson, Dmitrij Peskov, i dag krævet, at de fire ulovligt annekterede regioner i Ukraine forbliver russiske. Det drejer sig foruden Krim, som blev annekteret i 2014, om Kherson, Donetsk, Luhansk og Zaporizjzja.

– Der kan ikke laves nogen fredsplan for Ukraine, der ikke tager højde for nutidens realiteter vedrørende russisk territorium, med fire regioners indtræden i Rusland. Planer, der ikke tager højde for disse realiteter, kan ikke være fredelige, lød det fra Dmitrij Peskov ifølge Reuters.

Ukraines regering har tidligere sagt, at eventuelle fredsforhandlinger kunne ske i slutningen af februar – et år efter de russiske soldater invaderede Ukraine.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies