Seneste Danmarksnyheder

Ukraine vil stille med en million soldater til at genindtage tabt terræn

– Ukraine siger til russerne; “Vi har en million mand, kan I matche det, og hvis ikke I kan det, så lad os snakke om det, for I kan ikke vinde, medmindre I stiller med mere end en million mand.” Så det er et forsøg på at presse russerne til at opgive deres kamphandlinger, forklarer Peter Viggo Jakobsen.

Hvad kommer det til at betyde for krigen, der lige nu er meget centreret omkring Donbas-regionen?

– Det kræver, at man laver nogle nye soldater, som man så kan flytte til Donbas-regionen, og det, som ukrainerne prøver at sige, det er, at “vi kan stille med flere soldater i det slag, der er igang i Donbas, end I kan. Derfor kan I ligeså godt give op”, så det er et forsøg på at presse russerne til at stoppe yderligere fremmarch i Donbas.

Peter Viggo Jakobsen forsætter:

– Det kommer så nok ikke til at virke, fordi russerne stille og roligt æder sig ind på det, de gerne vil have. Men det er et forsøg på at sige, at selv hvis I vinder nu, så kommer I til at tabe på den lange bane, fordi vi stiller med så mange soldater, at vi bliver i stand til at skubbe jer tilbage på et tidspunkt.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies