Seneste Danmarksnyheder

Ukraine: Vi har brudt russernes forsvarslinje i syd

Desuden fortæller en kilde i det ukrainske militær til amerikanske CNN, at ukrainske styrker har generobret fire byer i det russisk-besatte område sydpå ved Kherson.

– Vi ramte russernes enheder fra folkerepublikkerne Donetsk og Luhansk, og de flygtede. De russiske styrker i nærheden tog flugten sammen med dem, fortæller kilden.

– Deres første forsvarslinje blev brudt tre forskellige steder. De fire befriede byer er Nova Dmytrivka, Arkhanhel’s’ke, Tomyna Balka og Pravdyne. Nu må vi se, hvad der sker herfra. Målet er stadig Kherson.

Det er ikke muligt for DR at verificere kildens oplysninger, der er gjort anonym af CNN af sikkerhedsmæssige årsager.

– Hvis I vil overleve, så overgiv jer eller flygt

Offensiven var også på dagsordenen, da den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, holdt sin natlige tale til nationen natten til i dag.

– Vil nogen høre om vores planer? Ingen af de personer, der er ansvarlige for noget af det vigtige, vil give nogle detaljer. Det her er krig, sagde han.

– Besætterne skal vide, at vi vil skubbe dem tilbage til vores grænse. Og hvis det russiske militær ønsker at overleve, så er det tid til at flygte. Tag hjem.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies