Seneste Danmarksnyheder

Ukraine nærmer sig forsigtigt vigtig, besat storby: ‘Rusland vil omdanne Kherson til en dødsby’

Meldingen om russisk tilbagetrækning har dog også fået troen på en ukrainsk sejr til at vokse i Kyiv.

– Jeg tror på vores sejr. Jeg tror, at alt bliver godt, at der kommer en sejr, vi har ingen anden vej, siger 36-årige Yaroslav Shamroyenko.

Ifølge militæranalytiker Anders Puck Nielsen er det indlysende, at Rusland rent faktisk er ved at trække sig fra noget af området omkring Kherson.

– Men om de virkelig vil trække sig fra det hele, det er jeg ikke nødvendigvis overbevist om. Hvis russerne slipper fodfæstet helt på vestsiden af floden, så ser det virkelig svært ud for dem at komme tilbage igen, siger militæranalytikeren.

Det er kun lidt over en måned siden, at at alle medlemmer i det russiske underhus, Dumaen, stemte for annekteringen af Kherson og tre andre ukrainske regioner, efter at der var blevet afholdt ulovlige folkeafstemninger i områderne.

– Fra et russisk synspunkt er det russisk territorium. Kan man virkelig forestille sig, at de vil opgive det, de ser som en russisk storby, forevigt?, lyder det fra Anders Puck Nielsen.

Kan tage tid at genindtage Kherson

Mens ukrainerne hævder at rykke tættere og tættere på Kherson by, kan det blive en lang proces, hvis de ender med at kunne indtage Kherson.

Russerne kan nemlig have gjort brug af miner – eksempelvis lurermineringer, fortæller Jakob Rømer Barfod, der er ph.d. i militærledelse ved Forsvarsakademiet.

– Hvis der er gjort meget brug af luremineringer, kan det tage rigtig lang tid at komme igennem området, fordi det kun er fantasien, der sætter grænser for, hvor de kan være placeret. Selv hvis man tænder for en vandhane, kan en mine gå af, siger han.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies