Seneste Danmarksnyheder

Ukraine har ‘sandsynligvis’ støvet gamle Sovjet-droner af og ramt prestigemål langt inde i Rusland

Ukrainske droneangreb

Claus Mathiesen, der er lektor i russisk på Forsvarsakademiet og tidligere forsvarsattaché i Ukraine, anser det for ’ret så sandsynligt’, at Ukraine står bag angrebene:

– Det er helt efter normalt ukrainsk mønster, at de kun antyder, at de står bag et angreb. Vi har før oplevet angreb, hvor ukrainerne har været lidt tilbageholdende med at erklære, at det var dem. Så det er et mønster, der gentager sig.

Angrebene på de russiske militærbaser er – ifølge Claus Mathiesen – udtryk for en ny og endnu mere offensiv linje fra Ukraines side.

– Det viser, at ukrainerne har vilje til at angribe mål inde i Rusland, hvis de er vigtige nok – og faktisk har mulighed for at gøre det, om end det er begrænset.

Ifølge Rusland er der ingen tvivl om, at det er ukrainske droneangreb.

– For at ødelægge Ruslands langtrækkende luftvåben har Kyiv-regimet udført angreb med Sovjet-producerede droner på militærbaserne ”Dyagilevo” og ”Engels”, lød det i går fra talsmand Igor Konashenkov fra det russiske forsvarsministerium.

Hurtigt russisk modangreb

Rusland svarede prompte igen med missilangreb flere steder i Ukraine. Det gik – igen – ud over den ukrainske strømforsyning ifølge Reuters.

Ifølge præsident Zelenskyj blev ”de fleste” missiler dog skudt ned.

– Hovedresultatet er, at 70 russiske missiler blev affyret, men de fleste af dem blev skudt ned, sagde han i går.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies