Seneste Danmarksnyheder

Udvalg anbefaler at retsforfølge Donald Trump

I dag blev den sidste offentlige høring afholdt i det såkaldte ’6. januar-udvalg’, som blev nedsat som en konsekvens af stormen på Kongressen.

Det endte med en anbefaling om, at der rejses tiltale mod den tidligere amerikanske præsident Donald Trump.

Anbefaling kommer som en indstilling fra udvalget til det amerikanske justitsministerium om, at der bør rejses tiltale mod Trump og flere andre på fire forskellige punkter.

For det første for blokering af en officiel proces, for det andet for sammensværgelse med det formål at bedrage staten, for det tredje for sammensværgelse om at indgive falske information til regeringen, samt for det fjerde at bidrage til opstand.

– Dette er ikke de eneste paragraffer, der potentielt kan være relevante i forhold til præsident Trumps opførsel i relation til valget i 2020. Afhængig af det bevismateriale, justitsministeriet producer, kan præsidentens handlinger medføre andre kriminelle brud, siger demokraten, Jamie Raskin, der er medlem af 6. januar-udvalget.

Siden sommeren sidste år har det særligt nedsatte udvalg i den amerikansk kongres undersøgt begivenhederne omkring stormen på Kongressen den 6. januar 2021, samt hvilke rolle tidligere præsident Donald Trump har spillet.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies