Seneste Danmarksnyheder

Tyskland genåbner kulkraftværker for at komme afhængighed af russisk gas til livs

I Nürnberg i det sydlige Tyskland er tre af byens fire indendørs swimmingpools blevet lukket hen over sommermånederne.

Det sker for at spare energi, fordi Tyskland er ramt af en energikrise, efter Ruslands invasion af Ukraine har medført, at gasleverancerne til Tyskland er dalende. Det er et spørgsmål om at være forberedt, forklarer Nürnbergs overborgmester, Marcus König, ifølge den tyske avis Die Zeit.

– Vi skal forberede os i god tid på mulige gasforsyningsbegrænsninger, siger Marcus König.

Men det er ikke kun indendørs swimmingpools, der skal trække læsset i Tysklands forsøg på at blive mindre afhængig af russisk gas.

Derfor har Tyskland vedtaget, at kulkraftværker, som ellers var ved at blive lukket eller sat på standby, vil blive genstartet. Fredag vedtog Forbundsrådet, de tyske delstaters parlament, loven, som allerede er passeret gennem Forbundsdagen.

Målet er, at genstarten af kulkraftværkerne skal reducere Tysklands afhængighed af russisk gas.

Den russiske gasleverance til Tyskland er allerede betydeligt mindsket, og de to landes samarbejde om gasledningen Nord Stream 2 blev stoppet, da krigen i Ukraine brød ud. Men det frygtes, at leverancerne af russisk gas måske allerede stopper helt allerede på mandag, fortæller Michael Reiter, DR’s korrespondent i Tyskland.

– På mandag vil Nord Stream 1-gasrørledningen, som går i land i Tyskland, lukke. Det er hovedarterien i den tyske energiforsyning. Den bliver lukket i to uger hvert år for vedligeholdelse, men nu er man bange for, at den slet ikke åbner igen, og så har man et meget, meget seriøst problem, siger Michael Reiter.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies