Projekt færdigt om et halvt år
Mathias Lüdicke virker synligt tilfreds med, at regeringen har fremskyndet alt det bureaukratiske papirarbejde, så projektet kan færdiggøres på cirka et halvt år. Så hurtigt plejer tingene ikke at gå i Tyskland.
Mathias Lüdicke er projektleder, og han leder opførelsen af den første flydende terminal. (Foto: © Torben Kjærsgaard Madsen)
– Så snart vi er koblet op, kan vi importere mellem 5 og 7,5 milliarder kubikmeter via terminalen her, vurderer Mathias Lüdicke. Til sammen skal de nye svømmende terminaler kunne forsyne tyskerne med over halvdelen af den gas, Rusland hidtil har stået for.
– Det kan godt være, vi stadig mangler en gasinfrastruktur i Tyskland, der kan udgøre et alternativ til rørledningerne fra Rusland. Men nu arbejder vi altså på sagen, fastslår Tysklands økonomi- og klimaminister Robert Habeck.
– Vi har store virksomheder, der er aktive på verdensmarkedet. De har underskrevet kontrakter med omkring 20 lande. Og det betyder, at vi har rig mulighed for at importere gas, hvilket vi er i fuld gang med.
I den forbindelse bliver de ny gasterminaler hovedarterier for den tyske energiforsyning – forstået på den måde, at de i den kommende tid vil være essentielle for, at tyskerne kan holde varmen, og industrien kan producere.
Men det gør dem også til et ret oplagt mål for sabotage. Det stod lysende klart efter angrebene på gasrørledningerne Nord Stream 1 og 2 i Østersøen mellem Danmark og Tyskland – en begivenhed der også vakte stof til alvorlig eftertanke syd for grænsen.
På droneoptagelserne herunder kan du se, hvordan projektet med den flydende gasterminal ser ud ud fra luften.