Seneste Danmarksnyheder

Tysk trafikminister fastslår: Togtrafikken er blevet udsat for sabotage

Også togtrafikken mod Danmark har været påvirket denne lørdag. Togene mellem Padborg og Hamborg er blevet aflyst dagen i gennem. DSB angav “omfattende signalfejl” som årsag.

Dog oplyser DSB, at man forventer normal togtrafik til Hamborg fra omkring 17-tiden.

De ødelagte kabler bliver taget meget alvorligt i Tyskland, efter at Nato og EU senest har påpeget, at det var vigtigt at beskytte kritisk infrastruktur mod sabotage.

Advarslen kom efter, at de to Nord Stream-gasledninger i Østersøen blev udsat for sabotage tæt på Bornholm.

Korrespondent: Omfattende nedbrud

Ifølge DR’s korrespondent i Tyskland, Michael Reiter, er det et omfattende netbrud, som i dag har ramt de tyske statsbaner og passagerer.

– Al togtrafik i Nordtyskland stod fuldstændigt stille i tre timer her til formiddag.

– Der her nedbrud gjorde, at samtlige togførere i de flere hundrede tog, som var undervejs, ikke kunne kommunikere med deres driftscentral, og det betød også omvendt, at driftscentralerne ikke kunne se, hvor togene var henne i forhold til deres køreplaner, siger Michael Reiter.

Han vurderer, at en af årsagerne til, at de tyske myndigheder siger, at der er tale om sabotage, bunder i, at der er langt mellem de to gerningssteder.

– Der er 400 kilometer mellem de her to skakte, hvor nogle er gået ind og har klippet de her datakabler nærmest samtidig. Derfor mener man, at det her har været en koordineret aktion, og man mener også, at det her er en forsætlig handling, som udgår fra nogle folk, som har haft kendskab til de tyske statsbaners datasystemer, siger Michael Reiter.

Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse. Vi antager, at du er ok med dette, men du kan framelde dig, hvis du ønsker det. Acceptere Læs mere

Politik om beskyttelse af personlige oplysninger og cookies